Welkom op onze vernieuwde website

fr

Myofascial release

Geschreven op 10 februari 2021

Stel u eens voor mocht het skelet in het bio-lokaal niet met alle botten en gewrichten aan elkaar gevezen zijn. Het resultaat? Het hele boeltje zou meteen in een hoopje op de grond vallen, inderdaad. Stel u nu eens voor dat we al onze spieren en pezen op dat skelet zouden toveren.

Lees meer

Duizeligheid: de wereld op een draaimolen

Geschreven op 10 december 2020

Herken je dat gevoel wanneer je net uit een rollercoaster stapt? Draaierig, een beetje misselijk en soms zelfs even je evenwicht verliezen … Voor mensen die te kampen hebben met vertigo kan dat al voorkomen wanneer ze gewoon uit hun bed komen of iets van de grond rapen en te snel rechtkomen. De oorzaak ligt…

Lees meer

Trail and error

Geschreven op 3 oktober 2020

Trail what? Trailrunning, of simpelweg lopen op onverharde (bos)paadjes zit de laatste jaren zonder enige twijfel stevig in de lift: overal in Vlaanderen schieten nieuwe trailruns als paddenstoelen uit de grond. Maar waarom nu net overschakelen van de weg naar het bos?

Lees meer

Functioneel trainen

Geschreven op 15 september 2020

“Functioneel” is een veelgebruikte term in de fitnesswereld: functionele materialen, functionele oefeningen, functioneel trainen, functionele toestellen, ... Maar wat betekent dit nu precies allemaal? Er heerst heel wat verwarring rond dit woord en het wordt dan ook vaak verkeerd geïnterpreteerd. Tijd dus om voor eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen. Een oefening is functioneel…

Lees meer

Pre- en postnatale kine: “Van mama naar fitte mama”

Geschreven op 3 september 2020

Tijdens de zwangerschap ondergaat het vrouwelijk lichaam heel wat veranderingen. Je hartslag en ademhaling gaan sneller, je borsten worden groter en naarmate de zwangerschap verder vordert, verandert ook je lichaamshouding. Daarnaast wordt het bekken breder en de rug holler, waardoor heel wat vrouwen rugpijn of bekkeninstabiliteit krijgen.

Lees meer

Privétraining of semi-privétraining?

Geschreven op 19 augustus 2020

Personal training zit de laatste jaren sterk in de lift. Steeds meer mensen verkiezen persoonlijke begeleiding en houden ervan te kunnen trainen zonder al te veel pottenkijkers. Van ideale omstandigheden gesproken! Maar is dat enkel mogelijk in een 1-1 situatie?

Lees meer

De evolutie van de kinesitherapie

Geschreven op 30 juni 2020

Kinesitherapie, oftewel behandeling via beweging, is een relatief jonge discipline in de moderne geneeskunde. Hoe is het ontstaan en welke evolutie kende de therapie door de jaren heen?

Lees meer

Coronacrisis blaast menig loopschoen nieuw leven in!

Geschreven op 12 juni 2020

Ben jij net zoals veel mensen aan het lopen geslagen tijdens de coronacrisis? Je hebt plots zeeën van tijd, de zon is volop van de partij en de coronakilo’s beginnen zich stilaan op te stapelen. Kortom, de ideale timing om die loopschoenen weer van onder het stof te halen! Zonder twijfel een goed idee, maar…

Lees meer

Dry needling, wat is dat precies?

Geschreven op 28 mei 2020

Waarschijnlijk heb je de term dry needling al wel eens horen vallen. Je kan het letterlijk vertalen als “droog doorprikken”, maar wat wordt hier nu precies mee bedoeld? En kan het eventueel ook soelaas brengen voor u?

Lees meer

Het internet heeft filters voor alles, maar niet voor jou!

Geschreven op 3 maart 2019

Het internet is een fantastisch medium! Laat dat eerst en vooral duidelijk zijn. Waar we vroeger eindeloos veel documentatie voor nodig hadden, is het tegenwoordig mogelijk om de antwoorden op al onze vragen met enkele schermtoetsen op te zoeken. En dat via een toestel dat in je broekzak past.

Lees meer

One way ticket to a sixpack

Geschreven op 8 januari 2018

Ruim 80% van de personen waarvan ik een screeningsgesprek afneem heeft ongeveer dezelfde doelstellingen: vetverbranding - liefst zo veel mogelijk aan de buikregio.

Lees meer

Personal Training: een taboe?

Geschreven op 2 januari 2018

Is personal training de dag van vandaag een taboe? Mag je niet bij een personal trainer langsgaan of het al zeker niet gaan doorvertellen? Is het laten begeleiden van je zoektocht naar uw lichamelijke (en daarbij vaak ook mentale) doelstellingen dan zo decadent dat het niet geweten mag zijn?

Lees meer