fr

Privétraining of semi-privétraining?

Personal training zit de laatste jaren sterk in de lift. Steeds meer mensen verkiezen persoonlijke begeleiding en houden ervan te kunnen trainen zonder al te veel pottenkijkers. Van ideale omstandigheden gesproken! Maar is dat enkel mogelijk in een 1-1 situatie?  

Geschreven door Dries Béatse, zaakvoerder en coach bij Soigné

    1. privétrainingen

Personal training staat per definitie gelijk aan 1-1 privétrainingen waarbij de coach en de klant een uur lang samen trainen. De klant volgt de instructies van de coach op en de coach stuurt bij waar nodig. De perfecte situatie om op de meest kwalitatieve en persoonlijke manier tot de gewenste resultaten te komen. Aangezien alles van A tot Z geregeld is, hoeven de klanten zich zelf nergens zorgen over te maken. Bovendien voelen ze zich door hun afspraak met hun coach als het ware verplicht om hun sportkleren aan te trekken en hun training aan te vatten – vaak het moeilijkste deel van elke training.

Een alternatieve vorm

Na jaren heel wat klanten begeleid te hebben onder onze vorige naam ‘Béatse Personal Training’, merkten we dat velen van hen die intense vorm van begeleiding niet meer nodig hadden. Zo waren ze al met veel oefeningen vertrouwd, waren ze het jargon machtig en hadden ze ondertussen de bediening van onze toestellen al goed onder de knie. We besloten dan ook op zoek te gaan naar een alternatieve trainingsvorm waarmee we aan de nieuwe behoeften van die klanten konden voldoen. Na wat marktonderzoek, kwamen we al een hele tijd geleden op de website terecht van Pete Dupuis. Hij deed in één van zijn blogs het concept van ‘semi-private training’ uit de doeken: een trainingsvorm waarin hij aan maximaal 5 ervaren klanten tegelijk training geeft. Tijdens die semi-private trainingen werken de atleten elk apart aan een gepersonaliseerd programma en kunnen ze rekenen op de begeleiding van een coach die hen feedback geeft en bijstuurt waar nodig. Een geniaal idee dat een drietal maanden voor de corona-lockdown ook haar intrede deed in onze oude BPT-gebouwen. Dankzij enkele van onze meest ervaren klanten die het zagen zitten om tegen 6.15 uur ’s ochtends al in onze zaal te liggen foamrollen, konden we deze trainingsvorm ook tweemaal per week uittesten. 

Semi-privétrainingen dan maar?

Het plaatje kan haast niet mooier zijn: doordat je in een grotere groep traint, zakt de prijs per training en kan je dus meer trainingen inplannen voor hetzelfde geld. Voor de kostprijs van 2 privétrainingen kan je namelijk meer dan 4 semi-privétrainingen volgen.

Een kleine kanttekening hierbij is dat je wel over een zeker niveau moet beschikken alvorens je voor de semi-privétrainingen in aanmerking komt. We hanteren daarbij de volgende criteria: 

  • Je hebt de belangrijkste posities onder de knie (proprioceptie)
  • Je beheerst het jargon voldoende
  • Je weet hoe je het materiaal op correcte wijze kunt gebruiken

Uiteraard kan een 1-1 programma een opstap vormen naar semi-privétrainingen, zodat deze alternatieve trainingsvorm uiteindelijk voor iedereen toegankelijk wordt.

Heb je interesse om met ons te trainen? Neem dan contact met ons op om je gratis screening in te plannen!