Bienvenue sur notre site web renouvelé

nl

Coronacrisis blaast menig loopschoen nieuw leven in!

Geschreven op 12 juin 2020

Ben jij net zoals veel mensen aan het lopen geslagen tijdens de coronacrisis? Je hebt plots zeeën van tijd, de zon is volop van de partij en de coronakilo’s beginnen zich stilaan op te stapelen. Kortom, de ideale timing om die loopschoenen weer van onder het stof te halen! Zonder twijfel een goed idee, maar…

Lees meer

Dry needling, wat is dat precies?

Geschreven op 28 mai 2020

Waarschijnlijk heb je de term dry needling al wel eens horen vallen. Je kan het letterlijk vertalen als “droog doorprikken”, maar wat wordt hier nu precies mee bedoeld? En kan het eventueel ook soelaas brengen voor u?

Lees meer

Het internet heeft filters voor alles, maar niet voor jou!

Geschreven op 3 mars 2019

Het internet is een fantastisch medium! Laat dat eerst en vooral duidelijk zijn. Waar we vroeger eindeloos veel documentatie voor nodig hadden, is het tegenwoordig mogelijk om de antwoorden op al onze vragen met enkele schermtoetsen op te zoeken. En dat via een toestel dat in je broekzak past.

Lees meer

One way ticket to a sixpack

Geschreven op 8 janvier 2018

Ruim 80% van de personen waarvan ik een screeningsgesprek afneem heeft ongeveer dezelfde doelstellingen: vetverbranding - liefst zo veel mogelijk aan de buikregio.

Lees meer

Personal Training: een taboe?

Geschreven op 2 janvier 2018

Is personal training de dag van vandaag een taboe? Mag je niet bij een personal trainer langsgaan of het al zeker niet gaan doorvertellen? Is het laten begeleiden van je zoektocht naar uw lichamelijke (en daarbij vaak ook mentale) doelstellingen dan zo decadent dat het niet geweten mag zijn?

Lees meer

Gezonde voeding: de ideale brandstof voor sporters

Geschreven op 4 avril 2017

Wist je dat meer en meer sporters en topsporters extra aandacht hebben voor hun voeding? Ook bij de voorbije olympische spelen waar België mooie resultaten behaalde, werden sporters zoals Nafi Thiam, Greg Van Avermaet, ... heel intensief begeleid bij de keuze van hun voeding.

Lees meer

Crawl, walk, run

Geschreven op 18 août 2016

Hoewel het voor vele mensen niet makkelijk lijkt te zijn om verantwoord op te bouwen is het toch ten stelligste aan te raden. Als baby ging u toch ook niet eerst wandelen en dan pas kruipen, toch?

Lees meer

Spierverlies bij ouderen

Geschreven op 6 juin 2016

Spierverlies bij ouderen, een kwestie van ‘use it, or lose it’. Onderzoek van de Amerikaanse prof. V. Wright toont aan dat het verlies aan spiermassa vanaf 40 jaar niet te wijten is aan de ouderdom, maar wel aan inactiviteit.

Lees meer

Nieuw jaar, nieuwe wensen

Geschreven op 31 décembre 2015

Een nieuw jaar komt eraan en met dat nieuwe jaar onvermijdelijk ook nieuwe wensen en voornemens. Hoe vaak hadden die voornemens te maken met gezondheid, denkt u? Gezondheidswebsite www.health.com ging ernaar op zoek en vond de tien vaakst voorkomende nieuwjaarsvoornemens:

Lees meer