fr

Het internet heeft filters voor alles, maar niet voor jou!

Het internet is een fantastisch medium! Laat dat eerst en vooral duidelijk zijn. Waar we vroeger eindeloos veel documentatie voor nodig hadden, is het tegenwoordig mogelijk om de antwoorden op al onze vragen met enkele schermtoetsen op te zoeken. En dat via een toestel dat in je broekzak past.

Toch heeft het internet ook haar mindere kanten. De stormvloed aan informatie is enorm! De juistheid daarvan is een stuk minder positief. Het is vaak moeilijk om te bepalen wat er al dan niet klopt of met een korrel zout genomen moet worden. Uw ‘social feed’ staat er ongetwijfeld ook vol van.

“10 weken naar een sixpack!”, “Vijf gewoontes die je eindelijk je doelen laten behalen!”, “Waarom squats en pull-ups dé oefeningen zijn die je eindelijk een strakke buik en billen zullen bezorgen!” …

Het zijn ogenschijnlijk onschuldige verkoopstechnieken – voornamelijk clickbait, maar als het gaat om de gezondheid van je medemens kan je niet voorzichtig genoeg zijn.

Er zijn zoveel verschillende zaken waarmee rekening moet gehouden worden wanneer je als trainer een programma wil opstellen voor klanten. Er moet een overzicht gemaakt worden van talloze aspecten: werk- en gezinssituatie, sociaal leven, voeding, slaap, wat is /zijn de doelstelling(en) van de klant en waar staat die nu op vlak van lichamelijke proprioceptie, fysieke uithouding …

We moeten gaan afwegen welke beweegpatronen prioriteit krijgen boven andere en hoelang dat zo moet blijven. De eetgewoontes worden betrokken in het hele proces.

Het lichaam wordt holistisch bekeken en vanuit die visie sturen we de training aan. Met welke gewichten of weerstanden gaan we vervolgens werken om optimaal richting het doel te werken. Hoe gaan we gaan programmeren zodat we blijvende progressie zien … ?

Het zijn allemaal afwegingen die je best laat nemen door een professionele trainer. Daarvoor bestaan we immers.

Wat ik vooral wil zeggen met deze blog is: Let goed op met wat je online tegenkomt! Er zit geen ‘me-filter’ op je smartphone. Filteren moet je zelf doen! Wat is al dan niet zinvol of waardevol voor jou persoonlijk? Nogmaals, niet alles wat je tegenkomt online is sowieso onjuist, maar het is beslist niet aangepast aan uw of mijn noden!

Wil je ook graag een individueel plan laten opstellen? Neem dan contact met me op zodat we een gesprek kunnen vastleggen en jouw persoonlijke plan bespreken!